НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » В Одесі створили музей геноцидів «Територія пам’яті»

В Одесі створили музей геноцидів «Територія пам’яті»

В Одессе создали музей геноцидов «Территория памяти»
Читати grad.ua у  

Одеський центр дослідження Голокосту відкрив в Одесі музей геноциду «Територія памʼяті». Культурно-історична локація, яка розташована на вулиці Садовій, 3, у будівлі Головпоштампту, покликана доносити правду про злочини геноцидів, «вчинені з наміром знищити, повністю або частково, національну, етнічну, расову чи релігійну групу». Повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

У представлених експозиціях висвітлено страшні події геноциду народів у різних країнах: українського, єврейського, вірменського, сербського, кримсько-татарського та інших. Особливої актуальності утворення такого музею набуває в умовах сучасних подій повномасштабного вторгнення РФ на територію України та геноциду українського народу.

Неможливо сьогодні в умовах агресії РФ переоцінити важливість даного проекту, головна мета якого зацікавити відвідувача, викликати інтерес до вивчення геноцидів, спробувати зрозуміти як і чому вбивство людей за ознакою належності до певної групи стало можливим і якими методами це було здійснено. Показати, що відбувається з суспільством, коли люди припиняють боротися і, навіть, помічати зло та насильство, про те, що геноцид - найтяжчий злочин проти людства, - зазначили в Одеській ОВА.

Авторами експозиції музею є відомі науковці, юристи - міжнародники, політичні діячі. Ініціатором, натхненником та організатором робіт зі створення нової локації став громадський діяч, історик, юрист, кандидат філософських наук, заслужений працівник культури України, голова правління ГО «Одеський центр дослідження Голокосту» Павло Козленко зі своєю енергійною й творчою командою.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: