НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Інтернет шахраї продавали неіснуючі дрони на потреби ЗСУ

Інтернет шахраї продавали неіснуючі дрони на потреби ЗСУ

Интернет мошенники продавали несуществующие дроны на нужды ВСУ
Читати grad.ua у  

Кіберполіцейські викрили двох осіб, які привласнювали кошти громадян під приводом продажу квадрокоптерів та автомобілів на потреби захисників України. Відповідні оголошення шахраї розміщували на популярному торговому онлайн-майданчику.

Один із підозрюваних підшукував банківські картки дропів і продавав їх своєму спільнику за криптовалюту в еквіваленті 200 доларів США. Останній надавав потерпілим реквізити придбаних карток для внесення передоплати за неіснуючий товар або транспортування автомобілів. З метою конспірації незаконно отримані гроші виводилися на підконтрольні їм криптовалютні гаманці, і тільки після цього - на їхні банківські рахунки.

Поліцейські провели сім обшуків у помешканні фігурантів і вилучили комп'ютерну техніку, смартфони, банківські та сім-картки, а також майже 40 тисяч гривень. Двом учасникам злочинної схеми повідомили про підозру в шахрайстві та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 19 мільйонів гривень, повідомили у пресслужбі облполіції.

Викрили аферистів кіберполіцейські спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: