НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » На Одещині ліквідовано канал переправлення чоловіків за кордон
В Одесской области ликвидирован канал переправки мужчин за границу
Читати grad.ua у  

Бізнес-схему виїзду чоловіків призовного віку з України організував мешканець Одеської області. Він через телеграм-канал підшукував клієнтів, обіцяючи їм допомогу у незаконному перетині кордону поза пунктами пропуску, минаючи прикордонні наряди. Крім того, до його послуг входила організація проїзду через транзитну ділянку дороги «Одеса-Рені». Щоб уникнути «проблем» та додаткових перевірок на контрольній посаді, чоловік забезпечував клієнтів фіктивними документами від глав прикордонних селищних рад.

Організатор сам планував маршрути та час перетину кордону. Транспортування «клієнтів» з Одеси до транзитної ділянки здійснювало виключно на таксі на виклик, а потім пересаджував їх у власну вантажівку, якою вони вже їхали до кордону. Зловмисник супроводжував «мандрівників» власним транспортом, контролюючи весь процес. За свої послуги чоловік встановив тариф у розмірі 7000 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час отримання готівки від одного з клієнтів на автодорозі «Одеса-Рені».

Під час проведення обшуків за місцем проживання та реєстрації ділка, у двох транспортних засобах правоохоронці виявили пістолет, мобільні телефони, ноутбук, флешносій та чернові записи, які можуть підтверджувати його протиправну діяльність.

Наразі ділок затримали за ст. 208 КПК України. Чоловіку оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи щодо викриття протиправної схеми здійснювали оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками Національної поліції за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі