НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » У будівлі одеського суду шукали вибухівку

У будівлі одеського суду шукали вибухівку

Читати grad.ua у  

П'яний псевдомінер уночі зателефонував на спецлінію «102» і повідомив про те, що приміщення суду в одному з районів Одеси заміновано. 
На місце події прибули співробітники поліції, фахівці-вибухотехніки та кінологи.

Обстеживши будівлю та прилеглу до неї територію, вибухових пристроїв поліцейські не виявили, а вже за кілька годин встановили порушника, який надав неправдиву інформацію. Ним виявився 27-річний житель Київського району міста. Чоловік уже має за плечима кілька судимостей за крадіжки, за останню з яких торік отримав покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком три роки.

Правоохоронці як речовий доказ вилучили мобільний телефон фігуранта, а його самого затримали.

Заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко розповіла:

Свій вчинок правопорушник намагався виправдати станом алкогольного сп'яніння. Утім, за наявності достатніх доказів ми повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України - у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, якщо об'єктом завідомо неправдивого повідомлення стала будівля, що забезпечує діяльність органів державної влади. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Слідство триває.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: