НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » В Одесі розкрито масштабну схему з продажу підроблених гаджетів

В Одесі розкрито масштабну схему з продажу підроблених гаджетів

В Одессе раскрыта масштабная схема по продаже поддельных гаджетов
Читати grad.ua у  

За даними слідства, підозрювані організували канал розповсюдження на території України електронних пристроїв у вигляді оригінальної продукції відомого бренду. Схема діяла протягом трьох років.

Правоохоронцями встановлено, що оптова та роздрібна реалізація контрафакту здійснювалася через Інтернет-магазин та соціальні мережі. Надсилали товар за допомогою служб експрес доставки.

Під час обшуків вилучено смартгодинник, навушники, блоки живлення та інші аксесуари, марковані логотипами світового бренду, мобільні телефони, комп'ютерна техніка, банківські картки, чорнова документація та готівка, отримана від незаконної діяльності.

Затримано організатора та 2 учасників злочинної групи. Їм повідомили про підозру за фактом незаконного використання знака для товарів, що спричинило матеріальні збитки в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 229 КК України).  Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Збитки компанії-правовласнику бренду склали понад 6,5 млн гривень.

За клопотанням прокурора на вилучене майно накладено арешт, орієнтовна вартість якого становить 4,5 млн. гривень. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави.

Досудове розслідування – ТУ БЕБ на Одещині, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам на Одещині Департаменту кіберполіції НПУ.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: