НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » Фітнес-тренер з Одеси підпалював машини Сил оборони

Фітнес-тренер з Одеси підпалював машини Сил оборони

Фитнес-тренер из Одессы поджигал машины Сил обороны
Читати grad.ua у  

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала агента військової розвідки РФ, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі. За вказівкою російської спецслужби чоловік підпалював службові авто Сил оборони. За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога цікавили військові позашляховики, пікапи та мультівени.

Для знищення автомобілів українських захисників спецслужби РФ дистанційно залучили 32-річного фітнес-тренера з Одеси, який шукав в інтернеті швидкий заробіток. Фігурант протягом кількох днів намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони у трьох містах України.

Задокументовано як зловмисник підпалив мультивен ЗСУ в Києві. Для цього він прибув до столиці, де на одну добу орендував квартиру.
Маскуючись під темним одягом і капелюхом, фігурант уночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та зняв загоряння на мобільний для звіту. За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників.

Співробітники СБУ встановили місце переховування зловмисника в Одесі та затримали його. Під час обшуків у квартирі затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його комунікації з російським гру.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Він перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років в'язниці. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій фігуранта.

Спецоперацію проводили співробітники ГУ СБУ в м. Києві та Київській області спільно з СБУ в Одеській області та ГУ Національної поліції в місті Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: