НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » На хабарі затримали одеську чиновницю

На хабарі затримали одеську чиновницю

На взятке задержали одесскую чиновницу
Читати grad.ua у  

Правоохоронці встановили, що під час розслідування факту можливих порушень підприємцем під час купівлі на аукціоні та приватизації нежитлової будівлі, підозрювана підбурювала його до хабара. В обмін вона мала поставити справу «на паузу», а в разі його відмови обіцяла передати справу до «вищих» органів.

Чиновниця вимагала 20 000 доларів, зійшлися на 10 000 доларів. З метою конспірації фігурантка зателефонувала підприємцю і дала вказівку передати для неї гроші через посередника, який не був обізнаний про злочинні дії. Зловмисницю затримали одразу після передачі неправомірної вигоди через посередника.

Чиновниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі мільйон гривень. Згідно з чинним законодавством, жінці загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: