НОВИНИ ГРАД » Новини » Підвищення тарифів на електроенергію вплине на субсидії?
Повышение тарифов на электроэнергию повлияет на субсидии
Читати grad.ua у  

У державі є кошти на підтримку домогосподарств, власники яких не мають змоги платити за послуги ЖКГ, зокрема за світло, яке з 1-го червня подорожчало до 4 гривень 32 копійок за кіловат-годину. Про це повідомила перший заступник міністра соцполітики Дар'ї Марчак.

У міністерстві нагадали про те, що наразі процедуру звернення та подачі на отримання субсидій значно спрощено та цифровізовано. Нарахування виплат здійснює Пенсійний фонд. Вони здійснюються автоматично, якщо тарифи підвищуються для сімей, які вже отримують субсидію. Ті сім'ї, які раніше не отримували фінансової підтримки, але потребують її, мають подати спрощену заяву онлайн через сайт «Дії» або Пенсійного фонду.

Якщо немає можливості подати заяву онлайн, необхідно звернутися особисто до органів соц.захисту населення за місцем реєстрації. Якщо є заборгованість за комунальні послуги, потрібно укласти договір про їх реструктуризацію.

Субсидія призначається на рік, після чого необхідно знову подавати заяву та декларацію про доходи. Також слід повідомляти органи соцзахисту про зміни у складі сім'ї, доходах або умовах проживання, які можуть вплинути на право отримання субсидії.


Схожі новини

Коментарі