НОВИНИ ГРАД » Новини » На станції «Академік Вернадський» виявили дитинчат поморників
На станции «Академик Вернадский» обнаружили детенышей поморников
Читати grad.ua у  

Пташиний бебі-бум в районі «Вернадського» триває, під час обстеження сусідніх островів Скуа, Блек та Шелтер виявили дитинчат південнополярних поморників. Про це пише Національний антарктичний науковий центр.

Загалом вчені нарахували близько двох десятків гнізд згаданих птахів. У більшості з них уже було по двоє дитинчат, а в якихось – по одному, а друге от-от мало з'явитися.

Зазначається, що південнополярні поморники - одні з головних пернатих хижаків Антарктики. Вони полюють на яйця, малечу пінгвінів та інших птахів. Також вони відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів з океану.

Полярники Національного антарктичного наукового центру розповідають:

Вони прилітають в наш район пізньою антарктичною весною на шлюбний сезон. Можуть гніздувати як колоніями, так і окремими парами. Відкладають 1-2 яйця, з яких десь за місяць вилуплюються пташенята.

Перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження.


Схожі новини

Коментарі