НОВИНИ ГРАД » Новини » Екологи з'ясували чому пересихає Хаджибейський лиман
Экологи выяснили почему пересыхает Хаджибейский лиман
Читати grad.ua у  

Фахівці екологічної інспекції у складі комісії обстежили стан Хаджибейського лиману. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Комісія проінспектувала стан верхів’я та гідротехнічних споруд (дамб) Хаджибейського лиману за межами сіл Паліївка, Хоминка, Єгорівка, між селами Отрадове та Болгарка.

  • Зафіксовано пониження рівня води в лимані від села Єгорівка до села Паліївка
  • В районі Єгорівки взагалі відсутній водотік, що призвело до повного пересихання водойми
  • В районі Хоминки вода відійшла від берега на відстань від 300 до 500 метрів, більша частина водойми пересохла
  • В районі селищ Отрадове, Болгарка, Паліївка вода відійшла на 50-100 метрів від берега
  • Від села Єгорівка до села Паліївка дамби, рибозахисні споруди, шлюзи та інші конструкції потребують капітального ремонту.

Для забезпечення вільного водообміну лиманних вод є необхідність у проведенні розчищення русла біля гідротехнічних споруд.

Одними з основних причин пересихання лиману цього року, екологи визначили обмежений водообмін між частинами лиману, відсутність надходження води з водозбірного басейну річки Свинної, низька кількість опадів та інтенсивне випаровування з водної поверхні Хаджибейського лиману.

Враховуючи повну відсутність надходження води з водозбірного басейну річки Свинної у води лиману, фахівці ініцюювали проведення додаткового дослідження річкового стоку на предмет виявлення водогосподарських перетворень, перехоплення стоку спорудами, дорогами, дамбами, ставками, водосховищами.


Схожі новини

Коментарі