НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський художній музей: як виглядає пам'ятка архітектури після обстрілу
Одеський художній музей: як виглядає пам'ятка архітектури після обстрілу
Читати grad.ua у  

Від потужного вибуху, що прогримів в Одесі, на вулиці Софіївській, увечері 5 листопада здригнувся весь центр міста. Вибухова хвиля прокотилася історичними кварталами, знесла дві з половиною сотні вікон і балконів, вхідні двері, дахи та фасади.

Протикорабельна ракета влучила в проїжджу частину поруч із воротами Художнього музею. Працівники культурного закладу досі дбайливо збирають і розкладають по окремих коробках дорогоцінні уламки.

Найближчим до епіцентру вибуху - стало крило адмінбудівлі. Вибухова хвиля розбила робочі кабінети екскурсоводів і менеджерів.

А ось колекція Одеського художнього музею, переконують фахівці, не постраждала. До її евакуації в безпечне місце, про всяк випадок, колектив підготувався заздалегідь.

У залах другого поверху, які постраждали найбільше, у момент атаки демонстрували роботи українських художників із приватної колекції. На щастя, вони також уціліли.

Шостого листопада Одеський національний художній музей мав святкувати 124 річницю заснування. Планували влаштувати дні відкритих дверей, готували подарунки для відвідувачів. Однак, російська ракета, що прилетіла напередодні свята, змусила трохи відкласти плани. Точну дату відкриття музею - поки що не називають, але сподіваються, це станеться ще цього року.


Схожі новини

Коментарі