НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський національний художній музей став доступний у 3D- форматі
Одеський національний художній музей став доступний у 3D- форматі з сурдоперекладом
Читати grad.ua у  

Одеський національний художній музей за підтримки Українського культурного фонду у рамках проєкту «Доступний музей онлайн» створив віртуальний 3D-тур виставками з сурдоперекладом. Про це повідомили в Одеському національному художньому музеї.

Він складається з тривимірного сканування сучасних експозицій «До війни» та циклу «Мови війни» у супроводі 22 відео жестовою мовою, які розповідають про окремі серії робіт та їхніх авторів.

Одеський національний художній музей відтепер «Доступний онлайн» «Таким чином виставкові зали обох поверхів музею стають доступними різним людям, які цікавляться культурою та мистецтвом, зокрема тим, хто має порушення зору чи слуху, внутрішньо переміщеним особам, людям на кріслах колісних, а також всім, хто зараз вимушено перебуває далеко від Одеси та сумує за музеєм», – зазначили автори проєкту.

Схема музея

Окрім віртуального туру, у межах проєкту музей опублікував переклад жестовою мовою 7 інтерв’ю з митцями з серії «Від першої особи». Незабаром також вийде нова серія з 5 відеолекцій про мисткинь, чиї роботи представлені в колекції ОНХМ.

Ви можете просто зараз перейти за посиланням на сайт Одеського художнього музею і досліджувати мистецтво у комфортній для вас формі.


Схожі новини

Коментарі