НОВИНИ ГРАД » Новини » У Дунай випустили 2 500 осетрових риб задля відновлення червонокнижних популяцій

У Дунай випустили 2 500 осетрових риб задля відновлення червонокнижних популяцій

У Дунай випустили 2 500 осетрових риб задля відновлення червонокнижних популяцій
Читати grad.ua у  

У місті Вилкове Ізмаїльского району Одеської області відбулося унікальне зариблення акваторії української частини Дунаю червонокнижними видами осетрових риб. Повідомляє Ізмаїльська районна державна адміністрація.

Команда всесвітнього фонду природи WWF-Україна проаналізувала популяційне походження осетрових, призначених до зариблення, провела кілька турів консультацій з українськими фахівцями. Випущена риба має спільний генетичний код із тією, що мешкала в цих водах сотні років тому. Вчені Німеччини, які проводили ДНК експертизу, надали підтвердження щодо дунайського походження особин.

Зазначається, що всі 2 500 особин стерляді та осетра, які були випущені в Дунай, марковані, що дасть змогу відстежувати їх виживаність, міграцію та розмноження в межах всієї доступної для них акваторії Дунаю та Чорного моря.

За словами фахівців, цьогорічне зариблення — це ще один крок до відновлення дунайської популяції осетрових. Оскільки осетрові види риб є «парасольковим видом», заходи для їхнього збереження вирішують багато задач зі збереження довкілля. Нині ця риба майже знищена браконьєрами, а її нересту заважають численні греблі на річці. Тож на червонокнижних малюків покладена історична місія – відновити популяцію осетрових.

Наступними кроками стане відновлення популяцій осетрових в інших річках країни.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: