НОВИНИ ГРАД » Новини » Попередження на пачках сигарет будуть із картинками

Попередження на пачках сигарет будуть із картинками

Картинки на пачках сигарет стануть страшнішими
Читати grad.ua у  

Уряд скасував чинні норми щодо маркування пачок сигарет. Із січня 2024 року попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки.

Йдеться про розміщення оновлених графічних і текстових зображень медичних попереджень на упаковках із сигаретами. Такі попередження діють у 42 країнах світу та продемонстрували свою ефективність у боротьбі з тютюнопалінням. Міністерство юстиції України затвердило 14 наборів (варіантів тексту та ілюстрацій) медичних попереджень. Нове маркування набуває чинності з 11 січня 2024 року. Маркування пачок із тютюновими виробами - одна з ефективних складових у сфері боротьби з тютюнопалінням. Макети, який вигляд матимуть медичні попередження на пачках сигарет, доступні тут.

Ухвалення комплексного антитютюнового Закону у грудні 2021 року відповідає євроінтеграційній політиці України у сфері охорони здоровʼя. Закон набрав чинності 11 липня 2023 року. Основні положення директиви, які впроваджує цей Закон:

  • Заборона ароматизованих сигарет і тютюну для самокруток (з 11 липня 2023 року).
  • Помітніші попередження про шкоду куріння на пачках сигарет — їх розмір збільшиться до 65% від площі пачки (з 2024 року).
  • Вимога надавати в Держпродспоживслужбу інформацію про інгредієнти, що містяться в тютюнових виробах (з 1 червня 2022 року).
  • Запровадження медичних попереджень споживачів на електронних сигаретах та рідинах, вимоги до упакування електронних сигарет, заправних контейнерів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, медичних попереджень споживачів та вимоги до упакування трав’яних виробів для куріння, а також медичних попереджень споживачів бездимних тютюнових виробів (з 1 червня 2022 року).
  • Повна заборона реклами та стимулювання продажу пристроїв для споживання тютюнових виробів, електронних сигарет, а також тютюнових виробів (з 11 липня 2023 року).

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: