НОВИНИ ГРАД » Новини » У четвер в Одесі потеплішає
У четвер в Одесі потеплішає
Читати grad.ua у  

Після аномально теплого вересня осінь набула своєї сили. І другого жовтневого тижня показники середньодобовОї температури повертаються до норми, яка зазвичай була на Одещині в останні роки. Якщо у вересні середньодобовІ температури повітря були вищими за норму на 6-8 градусів, то тепер вони вже в межах норми, розповіли в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів. Водночас занепокоєння в агрометеорологів викликає те, що в найближчі дні ми знову не очікуємо на опади.

Олена Тарнавська, начальниця відділу метеопрогнозів ГМЦ ЧАМ: 

Засуха очень плохо влияет на посев озимых. Но, к сожалению, эффективных дождей мы в ближайшее время не ждем. 16-го октября будет проходить атмосферный фронт, он принесет осадки. Но для посевов это будут неэффективные осадки. Мы ожидаем небольшой дождь.

У період до 16-го жовтня в Одесі і області очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 9-14 м/с. На автошляхах області видимість добра. Вдень плюсова температура, вночі майже на 10 градусів прохолодніше.

Температура колеблется очень сильно, особенно ночью. Например, этой ночью у нас наблюдались в воздухе по северу и в Сарате отрицательные температуры. Здесь у нас, возле моря, положительные температуры воздуха.

12-го жовтня по області очікується 18-23 градуси тепла, по Одесі лише 18-20. Згодом на кілька днів температура підвищиться. Так, у п’ятницю-суботу, 13-14-го жовтня, очікується температура вночі плюс 9-14, удень плюс 19-24 градуси. Синоптики обіцяють теплу неділю, 15-го жовтня: вночі 11-16 зі знаком «плюс», удень 20-25 градусів тепла. У понеділок, 16-го жовтня, дощитиме недовго, але температура знизиться.

Будет очередная адвекция холода. И дневные температуры воздуха составят только 13-18 градусов. Т.е. очередная волна похолодания. За ним будет антициклон, за этим холодным фронтом. Так что, я думаю, что осадков нам не ждать в ближайшие 10 дней точно. 

У Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів розповіли, що заміри проводять за планом навіть під час воєнного стану.

Наблюдения за метеоданными ведутся постоянно, даже во время блекаутов. Все станции работают в полном объеме. Каждые 3 часа приходит сводка по метеоявлениям.

Ні на день не зупинялася робота фахівців Гідрометцентру під час війни, робота цікава й важлива. Про що більш детальніше ми розповімо у наступному матеріалі.


Схожі новини

Коментарі