НОВИНИ ГРАД » Новини » Е-пенсійне посвідчення у Дії: в Україні планують відмовитися від паперового документу
Е-пенсійне посвідчення у Дії: в Україні планують відмовитися від паперового документу
Читати grad.ua у  

У Пенсійному фонді України розповіли громадянам, що незабаром вони матимуть змогу замінити свої паперові пенсійні посвідчення на електронні аналоги. Нововведення поки що перебуває на стадії розробки, але на сайті Федерації профспілок уже почалися обговорення цієї ініціативи.

Відповідний проєкт постанови ПФУ оприлюднений на сайті СПО Об’єднань профспілок.

Згідно з пояснювальною запискою до документа е-пенсійне посвідчення формуватиметься засобами порталу «Дія» за допомогою мобільного додатку «Дія» та матиме однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

  • Для формування та використання е-пенсійного посвідчення особі необхідно буде встановити мобільний додаток порталу «Дія» на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, та пройти електронну ідентифікацію.
  • Е-пенсійне посвідчення буде містити унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), який забезпечує перехід за посиланням на відповідний підтвердний запис на вебпорталі Пенсійного фонду.
  • Повідомлення про формування е-пенсійного посвідчення разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом) або про неможливість його формування у зв’язку з відсутністю необхідних відомостей надсилатиметься особі автоматично через мобільний додаток порталу «Дія».

У проєкті постанови зазначається, що введення електронного документа має значно спростити процедуру отримання пенсійних посвідчень та дозволит українцям зручніше та швидше використовувати ці документи.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування.



Схожі новини

Коментарі