НОВИНИ ГРАД » Новини » Послужна книжка поштою: нова послуга для моряків

Послужна книжка поштою: нова послуга для моряків

Послужна книжка поштою: нова послуга для моряків
Читати grad.ua у  

Послужна книжка - це один з основних документів, за допомогою якого моряк може підтвердити та присвоїти звання за наявним у нього стажем.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, наразі моряки можуть отримувати цей документ поштою.

У міністерстві пояснили, що раніше послужну книжку можна було отримати тільки за умови особистого звернення. Тепер же моряку достатньо надіслати документи поштою, і так само у відповідь отримати необхідний документ.

Зазначається, що отримати послужну книжку моряка (ПКМ) можна у два кроки:

  • сплатити за бланк послужної 245,28 грн і зібрати пакет документів: заяву про видачу ПКМ, копії паспорта, посвідчення особи моряка (за наявності), диплома або свідоцтва, що підтверджує кваліфікацію, 2 фотографії розміром 3х4 см, квитанцію про сплату за бланк ПКМ, гарантійний лист про сплату за послуги з доставки. Моряк надсилає документи до Адміністрації судноплавства, за адресою просп. Берестейський, 14, м. Київ, 01135;
  • Адміністрація судноплавства розгляне заяву, після чого виготовить послужну книжку. Процес триває до 10 днів, після чого моряк отримує документ за вказаною в гарантійному листі адресою.

Також послужна книжка моряка видається за новим зразком. Вона має більше сторінок, що дає змогу рідше її міняти, а стандарти внесення даних про стаж роботи моряка на суднах було спрощено з урахуванням міжнародних стандартів і побажань спільноти.

При цьому, якщо у моряка є місце в послужній книжці старого зразка, він може продовжувати її заповнювати.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: