НОВИНИ ГРАД » Новини » Румунія, США та Україна проведуть навчання у Чорному морі та дельті Дунаю

Румунія, США та Україна проведуть навчання у Чорному морі та дельті Дунаю

Румунія, США та Україна проведуть навчання у Чорному морі та дельті Дунаю
Читати grad.ua у  

Військово-морські сили Румунії та США з 11 по 15 вересня проведуть у Чорному морі та дельті Дунаю багатонаціональні навчання Sea Breeze 23.3. Про це повідомила прес-служба ВМС Румунії.

Основною метою проведення навчань є розвиток оперативної та тактичної сумісності між країнами-учасницями у сфері протидії вибухонебезпечним предметам, зокрема – морським мінам, з метою забезпечення вільного судноплавства.

Від ВМС Румунії в навчаннях будуть задіяні морський земснаряд Sublocotenent Alexandru Axente, швидкохідний водолазний корабель Venus, бронекатер Posada, три бронетранспортери-амфібії, штурмові катери та інші плавзасоби, а також фахівці зі знешкодження вибухових пристроїв, морські піхоти.

З боку США візьмуть участь морський патрульно-розвідувальний літак Poseidon, водолази-сапери з катерами та спеціальною технікою. Інші країни на навчання направлять водолазів, саперів та профільних представників штабів.

У навчаннях також візьмуть участь військовослужбовці із Болгарії, Франції, Великобританії, Туреччини та України.

Зазначимо, ситуація в Чорному морі та на Дунаї залишається напруженою через провокації з боку Росії. Війська РФ систематично обстрілюють українські порти на Дунаї та блокують судноплавство у Чорному морі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: