НОВИНИ ГРАД » Новини » Літо 2023 року стало найспекотнішим за всю історію метеоспостережень

Літо 2023 року стало найспекотнішим за всю історію метеоспостережень

Літо 2023 року стало найспекотнішим за всю історію метеоспостережень
Читати grad.ua у  

Земля пережила найспекотніше літо. Середня глобальна температура становить 16,77 градусів, що на 0,66 градуса вище середнього показника за 1991-2020 роки. Про це пише Politico.

За словами заступниці директора Служби зміни клімату ЄС Саманти Берджесс, глобальні температурні рекорди продовжують зміни 2023 року, до того ж найтепліший серпень ішов слідом за найтеплішими липнем і червнем, що призвело до висновків про найтепліше літо від 1940 року.

Додамо, що в Європі середні літні температури становили 19,63 градуса за Цельсієм, що на 0,83 градуса вище середнього.

Учені також фіксують аномально високі температури в океанах. Середня температура води сягнула майже 21 градуса і залишалася стабільно високою протягом усіх трьох місяців літа.

Крім того, зміна клімату спричинила й погодні відхилення. Серпень характеризувався ряснішими опадами, ніж зазвичай, на великій частині Європи, зокрема Східної, а також Скандинавії та на заході й півночі Північної Америки.

Метеорологи очікують, що щонайменше один рік із наступних п'яти буде рекордно спекотним, а також що середня температура повітря у світі підвищиться на 1,5 градуса.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: