НОВИНИ ГРАД » Новини » Українці зможуть самостійно вивчити ПДР та скласти іспит
Українці зможуть самостійно вивчити ПДР та скласти іспит
Читати grad.ua у  

З 29 жовтня кандидат у водії зможе обирати, як вивчати правила дорожнього руху – самостійно чи в автошколі. Як пояснили в сервісному центрі МВС, йдеться про теоретичну частину підготовки водіїв, після якого сдається перший іспит — теоретичний – у сервісному центрі МВС.

Восени навчання в автошколі стане необов'язковим для першого – теоретичного модуля. А для другого – практичного курсу навчання – для уроків з керування транспортним засобом буде потрібний інструктор автошколи, спеціально переобладнаний навчальний автомобіль та певна кількість годин для кожної з категорій, яку потрібно провести за кермом. І лише після проходження практичного навчання в автошколі можна буде скласти внутрішній іспит, а потім і іспит у сервісному центрі МВС.

З 1 серпня у кандидатів у водії з'явилася нескінченна кількість спроб зі складання практичного іспиту.

Відтепер серед адміністративних порушень в Україні є особи, які відповідають за підготовку водіїв. Це і інструктори автошкіл, і екзаменатори сервісних центрів МВС, і працівники сервісних центрів МВС, які проводять акредитацію навчальних закладів.

Наразі порушеннями, за які передбачені штрафи від 8500 грн до 13600 грн з боку навчальних закладів:

  • якщо підготовку майбутніх водіїв або перепідготовку для отримання нової категорії проводить особа, яка не має чинного документа спеціаліста з підготовки водіїв транспортних засобів;
  • якщо автошкола допустила до практичного навчання кандидата у водії, який ще не склав успішно теоретичний іспит у сервісному центрі МВС;
  • якщо проводиться практична підготовка водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог Правил дорожнього руху, або особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

А з боку сервісних центрів МВС наразі порушення адміністративного кодексу:

  • коли посадова особа сервісних центрів МВС порушує порядок проведення державної акредитації автошкіл та порушує встановлений порядок атестації їх спеціалістів, тепер це штраф від 8500 грн. до 17000 грн.
  • якщо працівник територіального сервісного центру МВС порушує порядок прийому іспиту або порядок видачі посвідчення водія — це тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 34000 грн.
  • І якщо ці два порушення будуть вчинені посадовцем повторно протягом року, то за такі ж дії вже буде накладення штрафу від 34 000 до 51 000 грн. — а також позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на один рік.

Схожі новини

Коментарі