НОВИНИ ГРАД » Новини » Купання в морі та лов риби заборонено: моніторинг води в Одесі

Купання в морі та лов риби заборонено: моніторинг води в Одесі

Купання в морі та лов риби заборонено: моніторинг води в Одесі
Читати grad.ua у  

З відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлено, повідомили у ГУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України».

У відібраних з точки у м. Одесі (морський порт, причал №2) проб морської води виділено холероподібні вібріони НАГ 1 групи Хейберга, які не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає нормам споживання людиною.

Однак незважаючи на те, що спостерігається покращення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками, тенденція покращення носить короткостроковий характер. Результати змінюються залежно від погодних умов, температури та напряму вітру, через що з морського дна може підніматися осад. Також потраплятиме нові засмічені водні маси з боку гирла річки Дніпро. Досі тривають роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, у зв'язку з чим зберігається небезпека для населення відвідування місць масового відпочинку на узбережжі та купання у Чорному морі.

На території міста Одеси діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: