НОВИНИ ГРАД » Новини » Двохзонний лічильник дозволить платити за електроенергію вдвічі менше?
Двохзонний лічильник дозволить платити за електроенергію вдвічі менше?
Читати grad.ua у  

З 1 червня для побутових споживачів тариф на електроенергію зріс до рівня 2 гривень 64 копійки за кіловат годину. Це фіксована ціна за звичайного обліку. Якщо ж лічильник двозонний, то в нічний час споживання тариф удвічі дешевший, це з 23 до 7 ранку.

Щоб встановити двозонний лічильник електроенергії, необхідно звернутися до свого постачальника послуг комерційного обліку, в основному це ДТЕК Одеські електромережі.

Перед прийняттям рішення встановити двозонний лічильник, фахівці радять проаналізувати свій спосіб життя, чи раціонально найбільше користуватиметься електроенергією після 23 години ночі і до сьомої ранку, коли ціна за світло найменша. Такі тарифи на електроенергію діятимуть щонайменше до кінця цього року. Фахівці радять не зволікати і вже зараз впроваджувати у своєму будинку та інші заходи щодо економного споживання енергії. Зокрема, замінити лампи розжарювання на світлодіодні.

Фахівці також нагадують, що передавати показання лічильника електроенергії строго з першого до третього числа місяця. Це дозволить гарантувати, що рахунок за світло буде сформовано коректно.



Схожі новини

Коментарі