НОВИНИ ГРАД » Новини » Тарифи на воду в Одесі поки що не зміняться: НКРЕКУ відмінило своє рішення
Тарифи на воду в Одесі поки що не зміняться: НКРЕКУ відмінило своє рішення
Читати grad.ua у  

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у ході позачергового засідання скасувала рішення щодо коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, ухвалене 29 червня 2023 року.

Згідно з яким тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня поточного року повинні були зрости в середньому на 32%. Сьогодні, 3 липня, рішення було скасовано, повідомили УНН на сайті НКРЕКУ.

Голова НКРЕКУ К.Ущаповський зокрема зазначив:

Верховний Головнокомандувач у період військового стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування ухваленого Регулятором рішення. Крім цього, Прем'єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв'язку з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, оприлюдненого у проекті рішення.

На сайті Нацкомісії також повідомили, що розпочинаються консультації з Кабінетом міністрів та всіма зацікавленими сторонами. Ціль – вироблення справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів.

Подписаться на уведомления об отключениях


Схожі новини

Коментарі