НОВИНИ ГРАД » Новини » IT-шників побільшало, професія юриста втрачає популярність

IT-шників побільшало, професія юриста втрачає популярність

IT-шників побільшало, професія юриста втрачає популярність
Читати grad.ua у  

Закінчується навчальний рік — саме час подивитися, які спеціальності обирають українські студенти. За даними Держстату, кількість студентів останніми роками поступово знижується. Це відображає демографічні тенденції початку 2000-х років, найнижчий рівень народжуваності був у 2001 році.

Найбільшою популярністю користуються гуманітарні спеціальності, менеджмент та ІТ. За останні роки ІТ набрали популярності, як і охорона здоров'я, тоді як управління та право стають менш бажаними для студентів.

Зберігаються й «чоловічі» та «жіночі» спеціальності: частка жінок перевищує 50% для педагогічних, гуманітарних спеціальностей та професій, пов'язаних з роботою з людьми.

Втім, за останні 5 років значно поліпшився (тобто наблизився до 50%) гендерний баланс у галузях оборони й безпеки, соціальної роботи та адміністрування, а дещо погіршився — у природничих науках та виробничих спеціальностях.

Незважаючи на повномасштабну війну, в Україні залишаються, і навіть прибувають, іноземні студенти. Щоправда, їх стало менше, ніж у 2021/20 навчальному році (рис. 2). Майже 30% із них прибули з Індії, 10% із Марокко, 8% із Китаю, по 7% — із Азербайджану та Нігерії, а решта — зі 151 іншої країни.

графики 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: