НОВИНИ ГРАД » Новини » Обережно міни: як працюють сапери на деокупованих територіях

Обережно міни: як працюють сапери на деокупованих територіях

Обережно міни: як працюють сапери на деокупованих територіях
Читати grad.ua у  

Дитячі іграшки, побутова техніка, меблі та навіть люстри – усюди ворог може залишити вибуховий пристрій, попереджають рятувальники. Про досвід одеських спеціалістів при розмінуванні деокупованих територій на Донеччині, розповів Роман Драч, керівник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ДСНС Одеської області.

Роман Драч нещодавно повернувся з деокупованих територій, його підрозділ виконував завдання на Донеччині, у Краматорському районі, розмінували ділянки критичної інфраструктури. Мінуванню піддаються будь-які предмети, зазначає піротехнік, велика кількість замінованої території, але техніки вистачає.

Ворог вдається і до мінних «сюрпризів»: використовує для встановлення штатних протипіхотних та протитанкових мін нестандартні способи.

У будинках міни встановлюють не тільки у дверях, а й у вікна, побутову техніку, меблі. У квартирі можна замінувати будь-який предмет та всю площу приміщення, розповідає піротехнік.

Залежно від кількості предметів на розмінування одного будинку йде цілий день або два. Професія піротехніка – одна із найнебезпечніших, так, лише на Херсонщині під час операції розмінування загинули шість саперів. Територія України наразі найбільш замінована у світі, каже Роман Драч. Але завдяки праці саперів життя поступово повертається навіть і на деокуповані та розміновані локації.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: