НОВИНИ ГРАД » Новини » Використання музики в громадському транспорті буде обмежено

Використання музики в громадському транспорті буде обмежено

Використання музики в громадському транспорті буде обмежено
Читати grad.ua у  

Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Віднині водії автобусів та маршруток мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

Водночас уряд забороняє вмикати у муніципальних транспортних засобах музику або фільми. Це можна робити лише в тому випадку, якщо в салоні є навушники, або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

Подібних вимог мають також дотримуватися водії таксі. Музику таксисти можуть вмикати тільки у тому разі, якщо пасажир не заперечує.

Постанова Кабміну прийнята, аби можна було виконати норму закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку минулого року.

Законодавча норма введена для того, щоб недопустити виникнення конфліктів між громадянами під час використання громадського транспорту.

Якщо закон порушено, до водіїв можуть застосувати дисциплінарні заходи. Про порушення можна повідомляти керівництву підприємства-перевізника чи відповідальним органам влади або місцевого самоврядування.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: