НОВИНИ ГРАД » Новини » Українці критикують АРМА через сміхотворний доход

Українці критикують АРМА через сміхотворний доход

Українці критикують АРМА через сміхотворний доход
Читати grad.ua у  

26 квітня Агенство з розшуку та менеджменту активів повідомило, що за перший квартал 2023 року до держбюджету було перераховано 378 тисяч гривень від керуючого майном заарештованої мережі АЗС «Глуско». Як повідомляли ЗМІ, мережа раніше належала Віктору Медведчуку. Українці у соціальних мережах розкритикували звіт.

Користувач Facebook Володимир Бондаренко пише про те, що сума дуже мала. 71 конфіскована АЗС принесла до скарбниці трохи менше 10 тисяч доларів. Оренда однієї АЗС – 5 – 15 тисяч доларів, тобто замість 2 мільйонів доларів держава отримала 10 тисяч. Пост Володимира Бондаренка активно цитується в українських пабликах та соцмережах. Користувачі запитують «А де можна взяти в оренду автозаправку за 1800 гривень на місяць?

У свою чергу АРМА повідомляє, що 378 тисяч гривень – це 75% загального доходу, отриманого керуючою компанією (а це «Нафтогаз Ойл Трейдинг») за перший квартал. Витрати ж компанії, що управляє, на збереження активу склали за заявою АРМА 2,5 мільйона гривень. Таку диспропорцію керуюча компанія пояснила необхідністю значних інвестицій у відновлення роботи АЗС.

25 квітня Державне бюро розслідувань відзвітувало, що з початку року передало АРМА конфіскованого майна на понад 4,7 мільярда гривень. Серед цього майна літак АН-140, 5 квартир загальною площею понад 500 квадратних метрів, 20 га землі, 60 авто, 11 підприємств 207 об'єктів нерухомості Федерації профспілок України, які в різні часи були незаконно роздані приватним власникам.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: