НОВИНИ ГРАД » Новини » Кліщі повертаються: як обеззапасити себе та домашніх тварин
Кліщі повертаються: як обеззапасити себе та домашніх тварин
Читати grad.ua у  

Найбільш активним періодом для членистоногих комах, зокрема для кліщів, є весна. Ці істоти є потенційними переносниками багатьох інфекційних захворювань, тому контакти з ними несуть реальну загрозу і людям, і тваринам. Про найпоширеніші захворювання, що передаються цими комахами, розповіла ентомолог Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб Вікторія Напханюк.

Принести кліща додому можна різними способами: разом із букетом польових квітів, також вони можуть сховатися в шерсті свійської тварини під час прогулянки на вулиці. Відповідно, існують певні правила.

Проводячи час на природі слід застосовувати протикліщові ліцензовані аптечні засоби та кожні 30 хвилин проводити огляд себе, дітей та тварин. При контакті з паразитом слід бути дуже обережним.

Хвороби, що переносяться кліщами, можуть викликати у людини неврологічні та серцеві розлади, тому у разі укусу потрібно якнайшвидше звернутися до лікаря-інфекціоніста. Далі фахівець порадить – чи потрібно здавати аналіз крові, чи вживати будь-яких додаткових заходів.


Схожі новини

Коментарі