Чорноморська кулінарна сотня: домашня їжа для захисників України
Чорноморська кулінарна сотня існує з 2014 року, організували її одеські волонтери. Кожного дня вже 9 років поспіль вони готують перші і другі страви, які висушують, пакують і відправляють на фронт.
Тільки з початку цього року кулінари приготували біля 20-ти тисяч сухих перших борщів та супів. Один пакунок розрахований на 5 л страви, а це означає, що волонтери вже нагодували щонайменше 200 тисяч бійців. Сушаться інгредієнти впродовж доби, а термін зберігання пакунку з висушеними овочами – близько місяця.
Долучитися до благодійної справи може кожен, говорять одеські волонтери Галина Жолобенко та Олена Дімітренко, і запрошують до себе у чорноморську кулінарну сотню: готувати прості і смачні українські страви з любов’ю і по-домашньому для бійців Збройних Сил України.