НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеська область на другому місці за кількістю звернень щодо порушення мовного закону

Одеська область на другому місці за кількістю звернень щодо порушення мовного закону

Читати grad.ua у  

За перші два місяці 2023 року із Києва було зафіксовано – 159 звернень про порущення закону про мову. З Одеської області із 66.
Найбільше порушень Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» громадяни фіксують у сфері обслуговування 60% загальної кількості звернень.

Усього протягом січня-лютого цього року на адресу Уповноваженого із захисту державної мови було надіслано 455 скарг громадян щодо порушення Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Зокрема, 192 звернення стосуються відсутності української версії сайтів інтернет-магазинів та веб-сайтів, за якими здійснюється обслуговування споживачів.

13 звернень громадян надійшло з приводу порушення законодавства про державну мову педагогічними та науково-педагогічними працівниками закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти.

закон про мову

За результатами розгляду звернень громадян з метою недопущення надалі порушення законодавства про державну мову Уповноваженим вжито відповідних заходів, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

Детально про те, що на мовну тему говорить законодавство та якими принципами воно керується, роз'яснила представниця Уповноваженого із захисту державної мови на півдні України Ярослава Вітко-Присяжнюк в ефірі ТРК «ГРАД».


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: