НОВИНИ ГРАД » Новини » Леся, Стефанія та Тарас: Одеські ветеринари врятували трьох левенят із Херсонщини

Леся, Стефанія та Тарас: Одеські ветеринари врятували трьох левенят із Херсонщини

Леся, Стефанія та Тарас: Одеські ветеринари врятували трьох левенят із Херсонщини
Читати grad.ua у  

Неймовірна історія порятунку мала свій початок кілька місяців тому, тоді подружжя ветеринарів привезли з деокупованих територій Херонщини трьох 2-місячних левенят. Малюків утримували в приватних руках і в невідповідних умовах, як розповідають ветеринари, а їхня мама померла від голоду. Її просто не було чим годувати в окупації. Тварини були у поганому стані, мали проблеми з ШКТ і недобір у вазі.

сумка1

Валентина Стоянова, ветеринар: 

Цих левенят чекала погана доля. Вони або загинули б від голоду, як їх мама, або вирушили працювати в цирк чи контактний зоопарк. Однак, незважаючи на всі складнощі, ми зробили все можливе, щоб забрати їх, вилікувати та відправити в безпечне місце.

тигренок

Малюки пробули з ветеринарами майже 3 місяці. Леонід та Валентина розповідають, що життя з ними – це робота 24/7.

Валентина Стоянова, ветеринар:

Годувати левенят треба було кожні 2-3 години, після – давати препарати. І звичайно ж, кожному з них після їжі потрібно було робити масаж живота. Без цього ніяк. Якщо цього не робити, то шлунок може просто зупинитись. Це особливості роботи ШКТ всіх великих кішок.

ветеринарОкрім лікування, нагальним питанням став пошук дому. Валентина та Леонід довго шукали новий притулок для великих кішок за кордоном і знайшли його у штаті Міннесота (США). У хижаків була також можливість потрапити до притулку у Бразилії, але до нього виявилася складнішою логістика і левенятам довелося б пройти складніший шлях.

Леонід Стоянов, ветеринар:

Було пройдено величезний шлях, щоб дати цим трьом левенятам життя, на яке заслуговує кожна тварина. Спочатку їх вивіз з-під Херсона, потім лікування, вигодовування, безсонні ночі, підготовка документів на виїзд, перетин Українсько-Польського кордону, довгий карантин у Польщі та переліт до США. Але все це варте того і ми дуже раді, що нам вдалося дати цим тваринам ще один шанс на хороше життя.

За словами родини ветеренарів, цей притулок справді дуже хороший. У левенят великий просторий вольєр. Крім цього, цей притулок закритий для відвідувань. А це означає, що у тварин до кінця їхніх днів буде спокійне життя – практично без людей. Малюків назвали українськими іменами, бо ветеринарам дуже хотілося, щоб у США всі точно знали звідки вони: Леся, Стефанія та Тарас. Нині вони вже обживаються у своєму новому будинку.

Леонід і Валентина Стоянови, родина ветеринарних лікарів, які з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну займаються тим, що активно допомагають різним тваринам. Зараз у них близько 150 найрізноманітніших підопічних. Усі вони потрапили до подружжя протягом місяців війни. Когось кинули, когось попросили взяти на якийсь час, деяких евакуювали з гарячих точок, а когось не змогли більше прогодувати та обігріти. У кожної тварини, яка зараз перебуває під опікою, за словами ветеринарів, є своя історія.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: