НОВИНИ ГРАД » Новини » Рятувальники провели навчання в Одеській обласній клінічній лікарні
Рятувальники провели навчання в Одеській обласній клінічній лікарні
Читати grad.ua у  

Співробітники ДСНС продовжують проводити такі профілактичні заняття з пожежної безпеки у різних установах міста та області. Практична навичка гасіння пожеж – особливо важлива для медпрацівників, каже речник ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко. Адже лікар несе відповідальність не лише за своє життя, а й пацієнта. Тому важливо теорію підкріплювати практикою.

Обласна клінічна лікарня тісно співпрацює із ДСНС, розповідає відповідальна за пожежну безпеку медустанови Ірина Большакова. За її словами, це вже не перший захід, який тут проводять спільно із пожежниками.

Пожежники не тільки провели практичне заняття з ліквідації вогню, але також розповіли співробітникам медустанови, як поводитись при виявленні вибухонебезпечних предметів і що робити у разі хімічної атаки. Головний засіб захисту у такій ситуації – протигаз.

Після теоритичних навчань співробітники попрямували до одного з притулків. При евакуації лікарні сюди спускають нетранспортабельних пацієнтів, переважно це хворі з реанімації. Тут є ліжка для стаціонарних хворих та операційна. Розраховано укриття на 31-го пацієнта та 16 осіб медперсоналу 
ДСНС планують і надалі проводити такі навчання у медичних та інших закладах регіону, адже мета таких занять – дати людям базові знання, які можуть врятувати їм життя.


Схожі новини

Коментарі