НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеські дитсадки перед відкриттям мають пройти низку перевірок
Одеські дитсадки перед відкриттям мають пройти низку перевірок
Читати grad.ua у  

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів розпочала перевірки одеських дитячих садків. В установах проводять моніторингові обстеження щодо дотримання вимог харчового та санітарного законодавства.

Насамперед співробітники Держпродспоживслужби перевірили санітарний стан медичного кабінету – жодних порушень не виявлено, всі необхідні дезінфікуючі засоби є.

Далі спеціалісти оцінили санітарний стан кухні. Особлива увага – продуктам харчування. Їх необхідно зберігати належним чином – наносити маркування та дату фасування, а також дотримуватися правильного температурного режиму.

Фахівці також побачили у харчоблоці затверджене меню та журнал щоденного обліку продуктів харчування.

Всього в дитячому садку до війни рахувалось 230 дітей – одна група дітей віком від 2-х до 3-х років, та 5 груп – від 3-х до 6-ти років.

Кожна група має все необхідне: санвузол, спальну кімнату, буфетну. Основний час діти проводять в ігровій кімнаті – з машинками, ляльками та різними пізнавальними іграми.

Ще одне приміщення, яке перевірили спеціалісти держпродспоживслужби, – це пральня.

За результатами перевірки харчового та санітарного стану, комісія винесла вердикт – дитячий садок готовий до роботи.

Остаточне рішення про те, чи зможе дитячий садок знову відкрити свої двері для маленьких одеситів, буде прийнято після перевірки укриття в закладі.


Схожі новини

Коментарі