НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський «Будинок єнота» чекає на гостей
Одесский «Дом енота» ждёт гостей
Читати grad.ua у  

«Від посмішки похмурий день світліший» - слова пісеньки з відомого мультфільму «Крихітка єнот» знайомі кожному. І це є абсолютна правда. Кохання та посмішки з першого погляду – так відгукуються про підопічних «Дома єнота» візитери. Ці милі непосиди, прямісінько з порога, вражають на повал своєю чарівністю. Грайливі та кмітливі пухнастики, дарують позитивні емоції та повертають у дитинство, вважають гості «Дома єнота».

Скручені гілки, лежанки, гамаки, іграшки і навіть своє колесо. Все, що може знадобитися для розваг пухнастиків. Загалом у «Домі єнота» 66 підопічних, з яких 17 – врятовані. Носуха Тося живе тут уже близько року. Її викупили небайдужі люди у недобросовісних фотографів, які заробляли на тварині і зовсім не стежили за її здоров'ям. Тварина потребувала тривалого лікування.

Особливе частування для хвостатих – рисова шарлотка із фруктами. Єноти із задоволенням пригощаються ласощами.

У «Домі єнота» регулярно проводять справжні зоотерапії. У учасників є можливість пограти з пухнастиками, погладити їх та погодувати. Тварини зменшують емоційний стрес, покращують моторні та когнітивні навички у діток із хронічними захворюваннями чи інвалідністю.

Основний раціон єнотів – м'ясо, риба, морепродукти, різноманітні каші – все це єноти їдять із задоволенням. З рослинної їжі: ягоди, жолуді, горіхи та фрукти.

Після початку війни в гості до єнотиків заходять одиниці. Прогодувати таку велику кількість тварин стало дуже складно.

«Будинок єнота» і сьогодні все ще потребує підтримки. Його вихованці люблять м'ясо птиці, яйця, курячі лапки та голови для холодця. Їдять також печінки та собачий корм. Пушистики дарують любов всім відвідувачам без винятку, але із задоволенням приймають на знак любові у відповідь різні ласощі. Так що якщо є бажання і можливість підтримати малюків - то частування можна принести з собою, коли прийдете відвідати пухнастиків.


Схожі новини

Коментарі