НОВИНИ ГРАД » Новини » Тонны гуманитарной помощи поступают в Одесскую область
Тонны гуманитарной помощи поступают в Одесскую область
Читати grad.ua у  

В Одесскую область поступают тонны гуманитарной помощи. Её сортировкой и распределением занимается координационный гуманитарный штаб при Одесской областной военной администрации. Продукты, медикаменты и прочая помощь в основном приходит из-за границы, говорит глава штаба Алексей Черный.

Це та допомога, яка надається в середні країни. Наприклад є підприємці, дуже багато аграрних підприємств, які безкоштовно надають певну кількість продовольства сировини, яку ми використовуємо у своїй діяльності. Це рахується, як благодійна допомога

Часть объёма также составляют госзакупки. Всего в гумштабе задействованы около 200 человек, пркатически все на волонтерских началах- рассказывает Алексей Черный.

98% людей – это волонтери, які працюють в тому числі і на складах. Ось ви можете побачити, що більше чоловіків ніж жінок тому що на складах треба фізична сила тому туди їдуть більше чоловіки. Значна частина з цих людей працює в штабі займається управління, плануванням та поточною діяльністю.

По словам Алексея Черного, большую часть гуманитарной помощи из координационного штаба распределяют по области. В Одессу направляют лишь небольшой процент, так как здесь есть свои налаженные поставки гуманитарной помощи от городов побратимов и других доноров. Жителям области или внутренним переселенцам для того, чтобы получить помощь, следует обратиться к руководству своей громады, - рассказывает начальник гумштаба.

Прийти в громаду, там цим займається працівники соціального захисту, або представники місцевої влади тобто громади. Ну, напевно там в сільраді. Вони повинні спитати, де можна отримати допомогу і якщо вони не отримують, то вони так само можуть позвонити нам в колл-центр і повідомити, що ми зверталися і ми відпрацьовуємо такі випадки.

Гуманитарный штаб вводит новую электронную систему координирования помощи – «Допомога». По словам начальника штаба, это позволит отслеживать наличие гуманитарной помощи на складах в громадах области.

І бачити конкретно кожну фізичну особу, яка звернулася по допомогу і отримала. Тобто ми будемо щоденно за допомогою електронної системи і щотижня за допомогою паперової звітності  бачити скільки в кожній громаді людей отримало допомогу, що саме вони отримали, будемо бачити данні цих людей. 

Узнать актуальную информацию о том, где и как получить помощь, можно позвонив на номера горячей линии колл-центра координационного гуманитарного штаба.

  • ГАРЯЧА ЛІНІЯ «МИ НА ЗВ’ЯЗКУ»: 0 800 333 125
  • ГАРЯЧА ЛІНІЯ ДЛЯ СКАРГ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: 0 800 333 126
  • ГАРЯЧА ЛІНІЯ «ОПЕРАТИВНОГО ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМ З ПОСЕЛЕННЯМ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ»: 0 800 333 136

Схожі новини

Коментарі