НОВИНИ ГРАД » Новини » Непогода в Одессе: над Черным морем сформировался циклон

Непогода в Одессе: над Черным морем сформировался циклон

Непогода в Одессе: над Черным морем сформировался циклон
Читати grad.ua у  

Ряд областей Украины, в том числе и Одесскую, заливает дождями. Над Черным морем сформировался циклон.

Александр Халан, сотрудник Украинского гидрометцентра:

Останніми днями у південних областях нашої країни спостерігаються сильні зливові дощі. Не тільки у південних, а у центральних та східних також. У чому причина? Зараз над азовським морем розміщується циклон, малорухомий циклон. Тому він і сприяє такій малостійкій погоді із зливовими дощами, з грозами. Подекуди може випадати град та спостерігатись шквалисті посилення вітру.

Дождливая погода сохранится ещё несколько дней. И только к четвергу одесситы смогут снова насладиться летним солнцем.

Найближчіми днями ще до середи включно цей циклон буде розміщуватись над півднем нашої країни, відповідно опади ще будуть спостерігатися по всіх південних та східних областях. Знову ж таки, зауважте, що ці опади мають локальний характер, але вони можуть бути дуже інтенсивними. Наприклад, вчора на Одещині подекуди випало 50, навіть 70 мм. опадів, тобто це дуже сильні зливові дощі.

После прохождения циклона закономерно начнет расти температура воздуха и поэтому ближе к выходным можно будет ожидать, что снова станет сухо и жарко.

Щодо температури, то, загалом, до кінця цього тижня ми очікуємо на зміну синоптичної ситуації, дощі будуть припиняться з четверга і температурні показники до кінця цього тижня будуть зростати. Тобто, посилення спеки ми очікуємо як у південній частині України, так і по всій території нашої країни. Наприкінці тижня температурні показники вже будуть в межах 28-33С із позначкою плюс

В Гидрометцентре предупреждают, что во время штормов увеличивается количество несчастных случаев. В это время рекомендуется не ходить под деревьями или фасадами зданий.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: