НОВИНИ ГРАД » Новини » Обов'язковий техогляд автотранспорту: кому і коли потрібно проходити

Обов'язковий техогляд автотранспорту: кому і коли потрібно проходити

Читати grad.ua у  

У поліції нагадали, що обов'язковий технічний контроль повинні проходити вантажні автомобілі, автобуси, транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, та легкові автомобілі, які використовуються для отримання прибутку, зокрема таксі. Контроль здійснюють сертифіковані організації, які мають відповідне обладнання.

Під час процедури ОТК перевіряються гальмівна система та кермо, пневматичні шини та колеса, світлопропускання скла, справність зовнішніх приладів. Якщо транспортний засіб має газобалонне обладнання, його теж ретельно діагностують.

Проходити ОТК необхідно:

  • кожні два роки – легкові автомобілі, які використовуються для перевезення пасажирів або вантажів для отримання прибутку, вантажні автомобілі вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них – з терміном експлуатації понад два роки.
  • щорічно – вантажні автомобілі вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепи до них, таксі – незалежно від терміну експлуатації.
  • двічі на рік – автобуси, спеціалізовані транспортні засоби, які перевозять небезпечні вантажі незалежно від терміну експлуатації.

Результати вносяться до спеціальної електронної форми протоколу ВТК. Перевірити силу документа можна на сторінці Головного сервісного центру МВС через сервіс «Перевірка протоколу ОТК». Протоколи ВТК, видані після 9 лютого 2024 р., також можна перевірити за допомогою сканування QR-коду, розміщеного на документі.


Схожі новини

Коментарі