НОВИНИ ГРАД » Новини » В Україні розпочався епідемічний сезон

В Україні розпочався епідемічний сезон

Читати grad.ua у  

У жовтні в Україні розпочався епідемічний сезон, тобто в цей період серед населення починає зростати кількість випадків респіраторно-вірусних сезонних захворювань, як ГРВІ, COVID-19, так і грип.

За підсумками першого тижня жовтня медики зареєстрували 114 487 випадків захворювань на ГРВІ. Зокрема, до лікарень госпіталізували 2826 пацієнтів, 1678 з яких - діти. Протягом тижня зареєстровано 11 летальних випадків унаслідок ускладнень COVID-19 серед дорослих. За даними медиків, померлі не мали профілактичних щеплень проти коронавірусної інфекції.

За тяжкого перебігу грип може спричинити небезпечні ускладнення: ураження серця, легенів, нирок тощо. Саме тому щорічна вакцинація проти грипу рекомендована, хоча й не входить до переліку безоплатних щеплень. Вакцини проти грипу французького та корейського виробництва з початку жовтня доступні в аптеках. Вони сертифіковані та пройшли контроль якості.

Нагадаємо, під час епідсезону 2023/2024 років на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 4 715 963 українці. Кількість померлих від грипу, COVID-19 та ГРВІ в Україні за цей період - 1028 осіб: 82 випадки внаслідок ускладнень грипу та 946 випадків серед людей із позитивним результатом тесту на COVID-19.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: