НОВИНИ ГРАД » Новини » В Одеській області зафіксували кір у матері та дитини

В Одеській області зафіксували кір у матері та дитини

Читати grad.ua у  

І мати, і дитина, у яких виявлено кір, госпіталізовані та отримують належну медичну допомогу. Контактні особи перебувають під медичним наглядом, робота зі встановлення кола контактних осіб триває.

Фахівці нагадують, що кір – надзвичайно заразна вірусна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом під час розмови, кашлю, чхання. Якщо в одному приміщенні перебуває інфікована людина, 9 із 10 нещеплених осіб поряд можуть інфікуватися. Вірус кору може залишатися активним у повітрі і на поверхнях до двох годин навіть після того, як інфікована людина залишить приміщення. Водночас, достатньо добре провітрити приміщення, яке відвідав хворий на кір, щоб у ньому можна було перебувати без ризику заразитися.

В Україні цьогоріч захворюваність на кір зросла майже вп’ятеро: за 8 місяців зареєстровано 212 випадків захворювання на кір (за той самий період торік – 43 випадки).  Лише за серпень нинішнього року зареєстровано 60 випадків кору.

Найкращим захистом від цієї хвороби є щеплення – підкреслюють лікарі. Дитина має отримати дві дози КПК-вакцини в 1 рік і 6 років згідно з Національним календарем профілактичних щеплень. Щеплення від кору також може бути зроблене дорослим, які контактували з інфікованим, але у дитинстві не були вакциновані або ж раніше ніколи не хворіли на кір.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: