НОВИНИ ГРАД » Новини » Українські біженці в Угорщині можуть залишитися без житла 

Українські біженці в Угорщині можуть залишитися без житла 

Читати grad.ua у  

З 21 серпня в Угорщині набули чинності зміни до законодавства, що стосуються розміщення українських біженців. Підтримку надаватимуть тільки українцям з регіонів країни, які зазнали впливу війни. Як повідомляє РБК-Україна, через це тисячі українських біженців можуть залишитися без даху над головою.

Згідно нової постанови, на субсидоване державою житло зможуть розраховувати біженці тільки з тих регіонів України, які зазнали впливу війни.

Наразі до цього списку входять 13 регіонів: Київська область і Київ, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Херсонська і Чернігівська області та Крим.

Оскільки з 21 серпня 2024 року власники житла не отримуватимуть державні субсидії на розміщення інших категорій біженців, під загрозою виселення опинилися кілька тисяч українців. Альтернативні варіанти розміщення уряд Угорщини не надаватиме.

Згідно з новими правилами, право на державну підтримку, що включає безоплатне житло і базову місячну виплату, матимуть так само тільки українці, які останнім часом офіційно проживали в Україні на території, що безпосередньо постраждала від бойових дій.

Тимчасовим захистом в Угорщині користується близько 31 тисячі осіб з України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: