НОВИНИ ГРАД » Новини » Перший в Україні дитячий купейний вагон з'явиться в харківському поїзді
Первый в Украине детский купейный вагон появиться в харьковском поезде
Читати grad.ua у  

Стартували продажі квитків у перший в історії «Укрзалізниці» дитячий купейний вагон, який курсуватиме у складі поїзда №15/16 Харків - Ясіня з 8 серпня. Вагон оснащений таким чином, щоб найменшим пасажирам та їхнім батькам було комфортно, безпечно та цікаво в дорозі.

Дитячий вагон було спроєктовано за ініціативи «Укрзалізниці» в колаборації з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та за фінансової підтримки Уряду Бельгії. До кінця цього року планується запустити ще 7 таких вагонів.

Роботи з модернізації цього вагона тривали близько півроку, і вже 8 серпня він вирушить у свій перший рейс символічним маршрутом, що об'єднує схід і захід України та регулярно перевозить групи дітей з Харківської області на відпочинок у горах.

У процесі модернізації вагон отримав низку сучасних рішень, які зроблять подорож батьків із дітьми комфортнішою: від дитячих манежів до сповивальних столиків у туалеті.

Квитки на цей вагон доступні для придбання виключно через мобільний застосунок, вартість квитка аналогічна вартості купейних квитків аналогічного класу в тому самому поїзді. Вагон має маркування «Дитячий» у додатку. У компанії нагадали, що діти до 5 років включно подорожують поїздами «Укрзалізниці» безоплатно і не потребують окремого квитка.


Схожі новини

Коментарі