НОВИНИ ГРАД » Новини » Одеський зоопарк приймає виклик аномальної спеки
 Одесский зоопарк принимает вызов аномальной жары
Читати grad.ua у  

Температура повітря понад 30 градусів – стресова не лише для організму багатьох людей, а й тварин. Особливо в зоопарку, де живуть не лише вихідці з тропічних країн.  Однак, кажуть у звіринці, за улюбленців переживати не варто. Бо для них створюють комфортні умови для будь-якої погоди. Влітку це - тінь під деревами. Наприклад, вовки та деякі інші хижаки намагаються уникати сонця і люблять розслаблятися в тіні. У спекотну погоду змінюється і розклад приймання їжі, - каже директор звіринця Ігор Біляков.

Тварини приймають їжу вже пізно ввечері, і вони просто перетворюються на таких тварин-відпочивальників, нічого не роблять, просто лежать і релаксують. Ось як людина на пляжі в спекотну погоду.

Спекотна погода некомфортна і для рептилій, наприклад, черепах. Частина їх весь рік живе в тераріумі, який розташований в історичній будівлі з товстими стінами, що добре утримують прохолоду. Крім цього, у тераріумі є вентиляційні системи. Ті ж черепахи, яких у теплу пору року переміщують у відкриті вольєри, теж ховаються від сонця, каже директор зоопарку.

А деякі тварини, як і люди, у спеку люблять приймати холодний душ. Співробітники звіринця час від часу поливають своїх улюбленців з брандспойта. Водним процедурам радіють ведмеді, і звичайно, улюблениця гостей зоопарку – слониха Венді. У неї у вальєрі є так само невеликий басейн. Водні процедури для слонихи - не просто охолодження, а й своєрідний спосіб комунікації з людиною.

У директора і співробітників зоопарку турбот вистачає в будь-яку пору року. Це і створення умов для кожного улюбленця – відповідно до його природного місця проживання, і забезпечення повноцінною їжею, турбота про здоров'я, ще й розвага, адже деякі тварини, як діти. Кожна хоче отримати свою частку уваги, і тоді гості звіринця теж отримають задоволення, спостерігаючи за красивими і кумедними братами нашими меншими.


Схожі новини

Коментарі