НОВИНИ ГРАД » Новини » Найближчим часом відключення світла стануть довшими: Енергоатом

Найближчим часом відключення світла стануть довшими: Енергоатом

Читати grad.ua у  

Безпечна та ефективна експлуатація ядерних реакторів вітчизняних АЕС вимагає щорічного проведення планово-попереджувальних ремонтів, які включають перевантаження ядерного палива та обов'язкові регламентні роботи. Як правило, такі ремонти проводять у теплу пору року, щоб максимально використовувати потужність атомної генерації під час осінньо-зимового періоду. Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Цього року ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Южноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

За словами Петра Котіна, цьогоріч Компанія, як і торік, із випередженням графіка максимально швидко та якісно проводить планово-попереджувальні ремонти енергоблоків АЕС. Що є запорукою їхньої надійної роботи в опалювальний період. 

В останні місяці Енергоатом уже завершив ремонти 3-х енергоблоків потужністю 2420 МВт. Завдяки цілодобовій, висококласній та ефективній роботі атомників загальна тривалість ремонтів уже зменшена на 22,3 доби від запланованої. У результаті АЕС виробили додаткових 171, 84 млн кВт електроенергії та підтримали енергосистему, скоротивши тривалість відключень у червні.

Найближчими днями Енергоатом виведе в ремонт ще один енергоблок-тисячник. З огляду на це, а також зростання споживання електроенергії в липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитися. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дасть змогу восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії.



Схожі новини

Коментарі