НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Міжнародний фестиваль-конкурс «Зірочка»: юні таланти підкорюють Одесу
Международный детский фестиваль-конкурс «Звездочка»
Читати grad.ua у  

В Одесі проходить 24-й Міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс юних талантів «Зірочка». Найкращих виконавців обирали у шести номінаціях: танець, естрадний та академічний вокал, фольклор, інструментальна музика, а також музичний театр.

Віртуозні композиції у виконанні юних музикантів, сольні та групові театральні виступи та танцювальні етюди. Конкурсанти цілий рік відточували майстерність, щоби сьогодні зустрітися з конкурентами. Багато з них артисти, які вже відбулися, яких знають не тільки в Україні, а й за кордоном.

Арсеній Брюховецький, учасник XXIV Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зірочка»:

Минулого року я грав на іншому конкурсі, у Празі. І остуда запросили сюди виступати. У мене є програма карусель. Це написав Фосен, така естрадна річ. Дуже швидка та красива.

Андрій Сухачов, учасник XXIV Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зірочка»:

На цей раз я виконуватиму пісню «'O sole mio» італійською мовою. Яка була, як дивно, була написана в Одесі. 06:45-06:50 Мені не страшно, бо я дуже багато разів виступав не лише на цих сценах.

Лі Жань, учасник XXIV Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зірочка», Китай :

Привіт, мене звуть Жань. Я з Китаю. Я саксофоніст. Сьогодні грати «furry bird» сонату.

За словами організаторів, цього року конкурс вийшов на новий рівень та розширив свій формат. На одній сцені вдалося зібрати 500 молодих талантів.

Олександр Степанов, режисер XXIV Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зірочка»:

Вже 24-й раз проходить в Одесі цей фестиваль. І сьогодні до нас приїхали цікаві учасники. Ось зараз на сцені грає саксофоніст із Китаю., ксилофоніст із Москви, співачка з Білорусії, вокалістка з Молдови та багато естрадників, танцюристів і з Одеси та з України.

Ольга Скибінська, член журі, доцент Одеської академії музики ім. А. Нежданової:

Конкурс дуже цікавий. Він дає змогу виявити дуже багато цікавих талантів. Щороку цей конкурс все розширюється. Спочатку був лише вокал та танці, а зараз підключається вже інструментальна музика. І вікові градації теж розширюються Журі має зробити складний вибір, адже хлопці показують свої вміння у шести номінаціях.

Мартін Кайзар, член журі, директор Міжнародного конкурсу слов'янської музики, Чехія:

Для мене велика честь бути у журі Міжнародного фестивалю юних талантів «Зірочка». Конкурс цікавий, адже серед учасників багато талановитих артистів. Мене вразило безліч музичних стилів, у яких вони виступили.

Йозеф Івашка, голова журі в номінації естрадний вокал, Австрія:

Я чую, що дуже талановиті діти. Різних видів: інструменталісти, співаки. І дуже чуйно співають. Дуже дякую керівникам, педагогам та організаторам Степановим. Тому що вони дуже роблять цю роботу.

Заключний гала-концерт та нагородження переможців 24-го Міжнародного фестивалю-конкурсу юних талантів «Зірочка» відбудеться 2 червня у Великій залі Одеської філармонії. Відвідати його запрошують усіх шанувальників музики.


Схожі новини

Коментарі