НОВИНИ ГРАД » Новини » ЗНО в Одесской области сдали 19 тысяч выпускников (видео)

ЗНО в Одесской области сдали 19 тысяч выпускников (видео)

Читати grad.ua у  

Подведены первые итоги внешнего независимого тестирования. О том, как проходили сессии, о предварительных результатах а также о выявленных нарушениях ТРК «ГРАД» рассказал директор Одесского регионального центра оценивания качества образования Анатолий Анисимов.

Тестирование в этом учебном году прошли свыше 19-ти тысяч выпускников – сообщил специалист.
В середньому явка у нас була від 97% десь там 85%. Є маленькі предмети, де взагалі у нас було, наприклад, іспанська мова, там 7 учасників з’явилось. Але основні предмети, такі як українська мова й література, історія України, математика, була дуже висока явка, і це свідчить про те, що наші випускники і майбутні абітурієнти, в принципі, відповідально відносяться до процедури вступу до вищого навчального закладу і процедури проведення державної оцінкової атестації, бо більшість з них мали участь і в ДПА. 

Ежегодно специалисты предупреждают  о том, что попытки воспользоваться шпаргалками будут всячески пресекаться, однако вновь нашлись те, кто решил ими воспользоваться.
З боку самих учасників тестування, тобто як завжди, у нас були абітурієнти, які запізнювались на пункти тестування, які при приносили з собою недозволені речі, в першу чергу мобільні телефони, шпаргалки. Всі, у кого виявляли ці недозволені речі, вони всі позбавлялися права складати оцінювання з даного предмету, і їх робота анулювалась. 

Большинство их тех, кто был уличен в использовании шпаргалок, уже не смогут в этом году поступить в вуз – отметил специалист.
Ті, хто попались, значить, на українській мові, взагалі їх була 21 особа, ну на всю Одеську область мається на увазі, то жодний з них не має права більше складати ЗНО. Тобто, вони в цьому році вже нікуди вступити не зможуть, тому що вони не пройшли тестування з основного предмету – з української мови і літератури.  

Те, кто пропустил основную сессию внешнего независимого оценивания по уважительной причине, могут пройти тестирование во время дополнительной сессии - отметил Анатолий Анисимов.
Будуть проходити зовнішнє незалежне оцінювання у додаткову сесію з 2-го до 11-го липня. Додаткова сесія буде проходити виключно в місті Одесі, тобто вже в районах у нас пунктів тестування не буде. 
Ваш ребенок в этом году сдавал ЗНО?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+28

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: