НОВИНИ ГРАД » Статті » Дегустація вина: все, що потрібно знати
Дегустация вина: все, что нужно знать
Читати grad.ua у  

Щоб отримати насолоду від дегустації вина, потрібно дотримуватися певних правил. Зазвичай біле вино п'ють за температури 4–10°C. Червоне охолоджують до 16-18°C. Якщо вино занадто холодне, гірше розкриваються відтінки аромату та смаку. Червоне часто використовують для приготування гарячих напоїв, наприклад, глінтвейну.

Якщо робите перші кроки у сфері дегустації, вибирайте білі вина. Червоні сорти характеризуються багатим смаковим букетом. Для першої дегустації підійдуть напої будь-якої цінової категорії. Якщо порівнювати, скільки коштує Purcari, зроблене в Молдові, та італійське Gaja, різниця в ціні відчутна. Незалежно від вартості, кожен напій подарує задоволення від вживання і знайде шанувальників.

Особливості та характеристики

Для білого вина характерні аромати лимона та лайма, яблука та груші, апельсинової цедри та білих квітів, абрикосу та манго, ананасу та гуави. В ароматі багатьох червоних вин присутні відтінки вишні та ожини, ванілі та шоколаду, чорної смородини та кориці, фініків, інжиру та мускатного горіха. У червоному міститься більше танінів, які надають терпкий, терпкий смак і залишають відчуття легкої оскому. Це поліфеноли, які є потужними антиоксидантами, що перешкоджають пошкодженню клітин під впливом оксидантного стресу.

Як пити вино, щоб не відчувати похмілля

Щоб уникнути похмілля, важливо дотримуватися помірності та вибирати якісні продукти. Дієтологи рекомендую випивати не більше 1 келиха вина на день. Замовляйте якісний, сертифікований алкоголь у надійному маркетплейсі, наприклад, на Маудау, щоб уникнути покупки підробки. Способи зменшити почуття похмілля:

  1. Пийте воду у перервах між келихами вина. Етанол викликає зневоднення організму, що супроводжується головним болем, інтоксикацією, погіршенням рухової координації та реакції.
  2. Не пийте алкоголь натще і рясно закушуйте. Щільна їжа уповільнює всмоктування етилового спирту в шлунку, що призводить до зменшення швидкості та ступеня сп'яніння.
  3. Прийміть перед сном 1-2 таблетки аспірину, запивши склянкою води, якщо ввечері випили понад 3 келихи вина.

Варто звернути увагу на вміст етанолу у продукті. Фортеця вина варіюється в межах 5-18%.

Як пити вино

Правильне поєднання з їжею зробить дегустацію ще приємнішою. Більшість білих сортів легені. Вони стануть ідеальним доповненням до таких страв:

  1. овочеві та фруктові салати;
  2. суші та сашими;
  3. сирна нарізка.

Повнотілі білі вина на основі винограду Шардоне підійдуть до більш насичених та жирних страв - смаженої та запеченої в духовці курки, стейку тунця та лосося. У колекції червоних вин зустрічаються легкі та повнотілі, що слід враховувати при виборі закуски. Подавайте легкі напої, зроблені з винограду Піно Нуар, до картоплі фрі, грибних соусів, смаженої птиці та риби. Повнотілі варіанти на основі винограду Каберне Совіньйон гармонійно поєднуються з гамбургером, копченою грудинкою та м'ясним стейком.




Схожі новини

Коментарі