НОВИНИ ГРАД » Статті » Корисні функції бездротових навушників
беспроводные наушники
Читати grad.ua у  

Що краще: навушники бездротові чи дротові? Схоже, що у нас виникло чергове вічне питання, на яке немає однозначної відповіді. З одного боку, в сучасну еру цифрових і бездротових технологій класичні дротові навушники можуть здаватися архаїзмом, але насправді це зовсім не так. Кожен тип підключення має свої плюси та мінуси, які слід враховувати, перш ніж купувати навушники. У цьому матеріалі ми коротко розглянемо їх і спробуємо розібратися, кому підходять саме бездротові моделі, а кому краще звернути свій погляд у бік дротових навушників.

Ключові відмінності дротових та бездротових навушників

Звичайно ж, спершу слід поговорити про саме підключення. Є дві основні технології бездротової передачі аудіо: радіосигнал та Bluetooth. Власне їх більше, але ці дві найпоширеніші на ринку. Особливість радіоканалу у цьому, що з роботи потрібен спеціальний приймач. Зазвичай він іде у комплекті і вставляється у USB порт ПК чи ноутбука. Радіоканал стабільніший за Bluetooth і має меншу затримку в передачі сигналу, проте недоступний на звичайних смартфонах або планшетах. Для них використовується Bluetooth, оскільки ця технологія є більш енергоефективною. Основною різницею між провідним та бездротовим способом передачі сигналу є кількість інформації, яку ці технології можуть передавати за одиницю часу. Незважаючи на розвиток блютуз-кодеків, вони все ще не можуть тягатися за цим показником із класичним кабелем. Це відразу накладає обмеження на можливості навушників щодо якості звучання. Для більшості людей можливостей Bluetooth буде цілком достатньо, але аудіофіли все ще віддають перевагу провідним моделям.

Інша проблема, що виникла останні кілька років, це поступова відмова виробників смартфонів від звичного 3.5мм роз'єму. Це змушує власників хорошої дротової пари шукати альтернативні варіанти підключення, серед яких перехідники або портативні ЦАП із підсилювачем. Останні, до речі, вплинуть на якість звучання, хоча й швидше розряджають батарею смартфона, і не надто зручні у використанні.

Про автономність та управління

Декілька слів про автономність. Бездротові навушники залежать від розетки. Так, їх автономність може досягати 80 годин у випадку з повнорозмірними моделями, і до 8 годин, якщо говорити про TWS навушники. Останні ще можна підзарядити від комплектного кейсу кілька разів. Але рано чи пізно доведеться шукати розетку чи павербанк. Дротова класика позбавлена ​​такого недоліку. Крім того, вбудовані акумулятори дозволяють живити електроніку, яка відповідає за додатковий функціонал. Звичайно ж мова йде про активне шумозаглушення, яке технічно неможливе у провідних навушниках. Слід уточнити, що алгоритми ANC який завжди працюють ідеально, особливо у бюджетних моделях. Тому радимо протестувати їх перед покупкою.

Іншою перевагою бездротових навушників є вбудовані керівні органи, переважно сенсорні панелі, рідше фізичні кнопки. Вам не потрібно діставати з кишені смартфон, щоб відповісти на дзвінок або переключити трек – все можна зробити дотиком до миски навушника. Також останнім часом все частіше можна зустріти функцію Multipoint, завдяки якій можна підключитись до кількох джерел звуку одночасно. Скажемо працювати за ноутбуком і автоматично перемикатися на телефон під час вхідного виклику.

Справжнім подарунком бездротові технології стали для любителів займатись спортом під музику. Погодьтеся, відсутність кабелів при активних фізичних вправах – це величезна перевага. Хоча в деяких випадках, наприклад, при катанні на велосипедах або скелелазанні, провідна конструкція матиме свої плюси. В обох випадках ми рекомендуємо особисто тестувати навушники перед покупкою. Анатомія вуха та сприйняття музики у всіх різне, тому важко назвати єдину оптимальну пару, яка підійде всім. Зайдіть до магазину, приміряйте кілька варіантів, послухайте у них улюблені треки і лише тоді робіть остаточний вибір. Довіряйте своїм вухам.




Схожі новини

Коментарі