НОВИНИ ГРАД » Статті » Які матраци вибирають у різних країнах світу

Які матраци вибирають у різних країнах світу

Читати grad.ua у  

Питання здорового та повноцінного сну хвилює майже кожну людину. У більшості випадків нам не дозволяє гарно відпочити саме наше спальне місце. Але це не означає, що потрібно купувати нове ліжко чи диван, як тільки ви відчули дискомфорт під час сну. Вирішити проблему можна значно доступнішим та легшим способом – придбати ортопедичний матрац.

Сучасний асортимент цих товарів доволі широкий та різноманітний. Можна вибирати між різними моделями, виробниками та наповнювачами. Є можливість придбати виріб такого розміру, який найкраще підходить для вашого ліжка, чи замовити матрац за індивідуальними замірами. Цінова політика дозволяє придбати модель відповідно до ваших фінансових можливостей. Тут можна переглянути ціни ортопедичних матраців https://amebli.com.ua/matrasy-ortopedicheskie/, щоб орієнтуватися під час вибору.

матрац

Але чи задавались ви коли-небудь питанням, які матраци вибирають не в Україні, а, скажімо, в Америці чи Німеччині? Якщо так, то ця стаття – саме для вас.

Що вибирають європейці?

Серед жителів Європи абсолютне лідерство займають різноманітні моделі з блоками, що не містять пружин. У європейських країнах навіть є фірми, які спеціалізуються на виготовленні матраців лише такого типу.

Серед наповнювачів виробники надають перевагу пінополіуретану та його модифікаціям. Дещо рідше зустрічаються моделі з натуральним латексом. Це зумовлено тим, що вартість таких матраців досить висока, отже, дозволити собі таку покупку можуть лише доволі багаті люди.

Також варто зазначити, що за кордоном виробники майже не використовують кокосове волокно. Це пояснюється тим, що кокос – натуральний матеріал, що потребує вкладень на обробку й додає вартості готовому виробу. Також матраци з кокосовою койрою відрізняються жорсткістю, а покупці надають перевагу м'якшим моделям.

На яких матрацах сплять американці?

Якщо подивитися на вподобання американців, то тут картина зовсім протилежна. Жителі США надають перевагу пружинним моделям. У їхніх кімнатах зазвичай присутні великі, об'ємні вироби, що відрізняються високим блоком. Такі моделі є доволі м'якими та комфортними.

Частіше мешканці Америки купують матраци з блоком «Боннель», рідше – «Покет Спрінг». Це залежить від фінансових можливостей покупців.

матрац

Яким матрацам надають перевагу в Україні?

Варто зазначити, що українці переймаються якістю сну не менше, ніж мешканці інших країн світу. У нас також чимало хороших виробників, які гарантують своїм покупцям якість та комфорт. Це такі відомі вітчизняні бренди, як;

  • «Матролюкс»;
  • HighFoam;
  • Simpler;
  • Purple;
  • Family Sleep;
  • Eurosleep.

Серед українців велику популярність мають пружинні моделі середньої жорсткості. Більший сегмент займають блоки «Боннель», оскільки вони доступніші за ціною. Ті, хто готовий платити більше, вибирають для себе матраци Pocket Spring. Варто сказати, що й безпружинні моделі у нас в країні також поширені, але їх продають значно менше, через порівняно високу вартість.

У будь-якому разі варто пам'ятати, що в наш час купівля ортопедичного матраца – не розкіш, а потреба. За даними МОЗ, кожна четверта дитина в нашій країні має порушення постави, і частіше за все це сколіоз. Ортопедичний матрац дозволяє запобігти розвитку хвороби, навіть якщо вона вже діагностована.

Звичайно, такий виріб не лікує, але дозволяє хребту знаходитися в правильному положенні під час сну, розвантажує його й розслабляє все тіло. Не менш корисними ці матраци будуть і для дорослих людей, як зі здоровою спиною, так і з проблемами опорно-рухового апарату. Залишається тільки вибрати модель, що підходить, та дбати про своє здоров’я.




Схожі новини

Коментарі