НОВИНИ ГРАД » Статті » Фіброві кола 3М проти традиційних абразивів: порівняльний аналіз

Фіброві кола 3М проти традиційних абразивів: порівняльний аналіз

Читати grad.ua у  

Фіброві круги 3М, шліфувальні круги з оксиду алюмінію або карбіду кремнію застосовують для роботи з чорними та кольоровими металами, нержавіючою сталлю, деревом, гумою та пластиком. Мета їх використання - це зачищення, вирівнювання поверхонь, підготовка до подальшої обробки. Щоб підібрати матеріал під конкретний вид робіт, скористайтесь каталогом, який пропонує магазин 3М ІНТА.

Чим відрізняються матеріали?

Фіброві круги 3M - це волоконна основа та абразивні зерна. Бренд запатентував розробку Cubitron II, де використовуються керамічні зерна точної форми. Технологія робить круги довговічними, точними та потужними. На відміну від них у попередниках, як абразив, використовувалися оксид алюмінію або карбід кремнію, а основа була тканинною або паперовою. Такі витратні матеріали швидко виходили з ладу або зношувалися, але мали меншу вартість.

Фибровые круги 3М

Відрізняються кола та ефективністю. Керамічні зерна самозаточуються та створюють велику робочу поверхню – так робота йде швидше. Традиційні абразиви справляються із завданнями повільніше, допускають перепустки. Після того, як гострі краї зерен притуплюються, ефективність падає, потрібна заміна.

За рахунок гнучкої основи фіброві диски 3М дозволяють працювати з дрібними деталями та не пропускати важкодоступних місць. Вони добре прилягають до поверхонь та захоплюють структурні особливості.

Ще один важливий параметр – зручність. У фібрових колах 3М передбачені спеціальні системи кріплення, які дозволяють проводити швидку заміну та надійну фіксацію. Вони сумісні з сучасними інструментами високої потужності та підходять для:

  • професійне використання;
  • виконання важких та тривалих операцій.

Традиційні абразиви підходять для простих завдань без суворих вимог та високої продуктивності при обробці м'яких металів або інших матеріалів.

За вартістю однозначний лідер — кола з оксидом алюмінію чи карбідом кремнію. Це хороший варіант для покупців з обмеженим бюджетом, виконання разових операцій, де не потрібна висока точність та тривала робота. Cubitron II - це дорогі та якісні матеріали, але з урахуванням решти всіх параметрів їх економічна вигідність не залишає сумнівів.

Коли вибір виправдано?

Фіброві круги 3M з технологією Cubitron II – це ефективність, довговічність та висока швидкість видалення матеріалу в порівнянні з традиційними абразивами. Довговічність та ефективність виправдовують ціну таких витратних матеріалів.

У професійній діяльності та при вирішенні завдань на виробництві керамічне зерно точної форми – це вигідне рішення. Мова не тільки про зносостійкість та надійність. У роботі з фібровими колами 3М оператору потрібно прикладати менше зусиль, щоб отримати результат. Це прискорює виконання завдань та береже здоров'я користувача, його гарне самопочуття.




Схожі новини

Коментарі