НОВИНИ ГРАД » Статті » Класичні настільні ігри: особливості вибору
Классические настольные игры: особенности выбора
Читати grad.ua у  

Класичні настільні ігри не втрачають популярності серед гравців різного віку та переваг. З їхньою допомогою вдасться не лише цікаво провести час, а й покращити ерудицію, логіку, швидкість реакції. Виробники пропонують безліч жанрів, тематик, які привернуть увагу найвибагливішого гравця. Головоломки з різних матеріалів дозволяють удосконалювати мислення, уяву, пам'ять, дрібну моторику, емоційний інтелект.

Як з'явилися настільні ігри?

Настілки базуються на вчиненні певних дій за допомогою обмеженого набору предметів. Вони повинні розміщуватися в руках гравців (їх два або більше) або на столі. Такий вид розваги винайшли ще за давніх часів. Вважається, що найстаріший екземпляр знайшли на території поблизу Йорданії, а його вік налічує щонайменше 7000 років. Одними з найстаріших називають такі, як Манкала, Сенет. Більшість давніх настілок були розраховані лише на двох гравців.

Головна складова, ядро ​​настільної гри – її механіка (сукупність мінімальної кількості взаємозалежних елементів). На практиці чим вона простіша, тим більшій кількості гравців сподобається. Правила легко засвоїти, не потрібно багато часу на ознайомлення, перебіг, але справжні поціновувачі, фанати цілеспрямовано шукають складний формат.

Найпопулярніші класичні настільні ігри

Розроблено багато видів настільних ігор різного спрямування. З їхньою допомогою вийде легко та невимушено розвинути логічне, образне мислення, дрібну моторику, пам'ять, тактильне, візуальне сприйняття.

Дуже популярні такі види, як:

  • металеві, дерев'яні головоломки;
  • лабіринти;
  • кулі-лабіринти;
  • магнітні блоки та ін.

Ігри настілки стануть чудовим рішенням для доповнення сімейного вечора, зустрічі з друзями, засобом згуртування колективу. Сімейні варіанти мають, як правило, прості правила, класичні підійдуть для різної аудиторії, дорослих та дітей без чітких обмежень, абстрактні не несуть смислового навантаження, а вимагають логічної взаємодії – головоломки повністю базуються на логіці.

Розробка класичних настільних ігор має багато спільного із видавництвом книг, іграшок. Ще 10–15 років тому цим форматом дозвілля цікавилася невелика аудиторія, але зараз він затребуваний не лише серед звичайних гравців, а й серед тих, хто є відповідальним за згуртування колективів, створення позитивної емоційної атмосфери. Він зацікавить дитячу, дорослу аудиторію, не потребує спеціальної підготовки чи глибоких знань. Правильно підібрана настільна гра в цікавій упаковці при нестандартній подачі залишить теплі спогади та принесе багато позитиву.

Джерело: rozum.com.ua




Схожі новини

Коментарі